Ikerlángok és Ikerláng-tanítók

Symbol or sign of infinity with the image of the chakras on the beautiful, colorful background

Kép: Forrás: Internet

Spirituális körökben – manapság – sokat lehet hallani az ikerlángokról és az ikerláng szerelemről.

Az ikerláng szerelem a legmagasabb szintű szerelem, amely az ember számára megadatott. A legnagyobb földi boldogságot és a legnagyobb fájdalmakat rejti magában. Éles tükröt tart, a lelket fejlődésre ösztönzi.

Manapság egyre több ember találkozik az ikerláng fogalmával. Van, aki már találkozott vele, és megperzselődött; s vannak olyanok is, akik még csak vágynak rá.

Ezen az oldalon össze szeretném gyűjteni azokat a hasznos információkat és linkeket, youtube videókat, amelyek hasznos információval szolgálhatnak, azok számára, akik érintettek a témában.

Ha bármi kérdésed, elakadásod, kibeszélni valód van ezzel kapcsolatosan, keressél meg bátran!

Mi is az ikerláng?

Az ikerláng energetikai másik felünk, akivel teljesen egy hullámhosszan vagyunk energetikailag, testileg, lelkileg, szellemileg. Ők a hajdanán kettéhasad őseredet lélekpárok tagjai, az isteni férfi és isteni női minőség képviselői. Egymás iránt érzett szerelmük olyan tiszta és magasminőségű rezgéseket képvisel, amely az egész földbolygót és a rajta élőket is emeli. Az ikerlángok szerelme küldetés és szolgálat itt a Földön. Pont ezért nem a habos-babos, rózsaszín kis felhőről szól, hanem kőkemény belső munkáról, felelősségvállalásról (elsősorban önmagunk felé, majd szűkebb környezetünkön át, az egész emberiséget érintő felelősségvállalásról), és nem utolsó sorban önmagunk feltétel nélküli szeretetének a megtanulásáról szól. Mert, ha mi nem szeretjük önmagunkat, akkor hogyan is tudnánk szeretni másokat?

Egy cél van és ez nem más, mint a SZERETET.

A továbbiakban álljon itt egy idézet Paulo Coelho: Brida c. regényéből, amelyet szeretettel ajánlok elolvasásra, mindenkinek aki érintett ebben a témában.

A Másik Fél az első dolog, amit az emberek megtanulnak, amikor megismerkednek a Hold Hagyományával. Csak a Másik Fél megértése után lehet megérteni, hogy miként közvetítődik a tudás az időn keresztül.

Örökkévalók vagyunk, mert Isten nyilvánul meg bennünk. Ezért sok életen és sok halálon megyünk keresztül, kezdve egy olyan ponttól, amit senki sem ismer, haladva egy másik pontig, amit szintén nem ismerünk. (….)

 Bizonyos reinkarnációk során megkettőződünk. Akárcsak a kristályok és a csillagok, a sejtek és a növények, a lelkünk is kettéosztódik. Kettéválik, és az így keletkezett új lelkek szintén kettéválnak, és így tovább, mígnem néhány nemzedéken belül benépesítjük az egész Földet.

Mindannyian annak a részei vagyunk, amit az alkimisták Anima Mundinak, Alma Mundinak, azaz a Világ Lelkének hívnak. Az az igazság, hogyha az Anima Mundi csak osztódna, akkor egyre nagyobbra nőne, de egyúttal egyre jobban el is gyengülne. Ezért nem csak osztódunk, hanem újra meg újra össze is találkozunk. És ezt a találkozást hívják Szerelemnek. Mert amikor egy lélek kettéosztódik, mindig egy férfi és egy női alak lesz belőle. A Teremtés könyvében így van leírva: Ádám lelke kettéosztódott, és Éva belőle született.

Rengeteg kártyalap, de ugyanannak a paklinak a részei. Ahhoz, hogy megértsük az üzenetüket, mindegyikre szükségünk van, mindegyik egyformán fontos. Ilyen lélek is. Az emberek mind összefüggnek egymással, akárcsak a kártyapakli lapjai. Minden életben megvan az a titokzatos kötelességünk, hogy megtaláljuk legalább az egyik ilyen Másik Felünket. A Tökéletes Szeretet, amely a feleket szétválasztotta, örül a Szerelemnek, amely újra egyesíti őket.

A Másik Felünket föl lehet ismerni a szeme csillogásából –az emberek ősidők óta így ismerik föl az igaz szerelmüket. (….)

Több Másik Féllel is találkozhatunk életünk során. És ilyenkor a szív kettészakad, ez pedig fájdalmat és szenvedést okoz. Igen, akár 3-4 Másik Féllel is találkozhatunk, mert sokan vagyunk, és nagyon szétszóródtunk.

A Teremtésnek egyetlen lényege van. Ezt a lényeget pedig úgy hívják, hogy Szerelem. A Szerelem az az erő, ami újraegyesít minket, hogy összesűrítse a különböző életekben, a világ különböző helyein összegyűjtött tapasztalatokat. Az egész Földért felelősek vagyunk, hiszen nem tudhatjuk, hogy hol vannak a Másik Feleink, akikkel egyek voltunk az idők kezdetén. Ha ők jól vannak, akkor mi is boldogok leszünk. Ha rosszul vannak, akkor mi is szenvedni fogunk, mert részesülünk a fájdalmukból, ha öntudatlanul is. De főleg azért vagyunk felelősek, hogy minden inkarnációnkban legalább egyszer újraegyesüljünk a Másik Felünkkel, aki biztosan keresztezi az utunkat valahol. Ha csak pillanatokra is, de újra eggyé kell válnunk, mert ezek a pillanatok olyan erős Szerelmet hordoznak magukban, amely az egész hátralévő életünknek értelmet ad.

Persze hagyhatjuk, hogy a Másik Felünk elmenjen mellettünk anélkül, hogy elfogadnánk vagy észrevennénk. Ha így teszünk, akkor kell egy újabb inkarnáció, hogy találkozzunk vele. Ám önzésünkért a legnagyobb büntetésre ítéltetünk, amit mi találtunk ki magunknak: a magányra..”

Ajánlott irodalom

  1. Vaktor Orsolya: Kristályfény misszió

Égi csatornázás által született spirituális regény.

Tartalom: Amikor valaki megszületik vagy meghal, megnyílik egy kapu, a Fénykapu, amelyen keresztül a lélek átlép egyik világból a másikba. Az eredetileg egy lélek kettéhasad, hogy a lélektársak megszülethessenek. A kettéhasadás fájdalma azonban elhomályosítja küldetésük célját…
Matt és Izael, a két fénylény életről életre testet öltenek, hogy mindig egymásra találjanak, és teljesítsék küldetésüket. Feltétel nélkül szeretik, tisztelik, megértik és támogatják egymást tűzön-vízen, sok-sok életen, évszázadon és évezreden át. Az egymásra találás persze nem mindig egyszerű vagy egyértelmű: nem csupán a külső akadályokkal, a korlátoltsággal, a kapzsisággal és a hatalomvággyal kell megküzdeniük, de saját kétségeikkel is.
Sikerül-e végrehajtaniuk a végső tervet?
Sikerül-e felismerniük egymást?
Sikerül-e megvalósítaniuk a küldetést, amelyre fénylényként vállalkoztak?
Matt és Izael nem csak a szerelmet, hanem a pokol legmélyebb bugyrait is megtapasztalják, és remélik, hogy legközelebb nem kell mindent elölről kezdeni…

2. Patricia Joudry: Ikerlelkek

Ajánló: Vajon fel tudunk készülni az ikerlelkünkkel történő megismerkedésre? És a vele való együttélésre? Milyen „jeleket„ fedezhetünk fel, amikor találkozunk vele? A kötet kiválóan leírja az ikerlelkek közti párkapcsolat természetét, és megmutatja az érem mindkét oldalát: a felszabadult, mennyei örömök lehetőségét, valamint azokat a konfliktusokat és akadályokat is, amelyek felmerülhetnek egy ilyen kapcsolatban.

3. Haen: Tükörszerelem

4. Paulo Coelho: Brida

Tartalom: Brida, a fiatal és gyönyörű ír nő az élet értelmét és az univerzum titkait kutatja. Találkozik egy bölcs férfival, aki megtanítja, hogyan győzze le a félelmeit, és egy érett nővel, aki megmutatja neki, hogyan táncoljon a világ rejtett dallamára. Mindketten meglátják a Bridában rejtőző különleges képességeket, de hagyják, hogy egyedül induljon felfedezőútjára. Brida igyekszik megismerni a sorsát, keresve a kényes egyensúlyt szerelmi kapcsolata és új, egyre inkább átlényegülő önmaga között.
A Brida gyönyörű és misztikus történet szerelemről és bátorságról, ami felfedi az Erósz spirituális és az spiritualitás erotikus oldalát is.

5. Paulo Coelho: 11 perc

Tartalom: A szerző új regényében, mely szinte egy időben 33 nyelven jelenik meg, egy fiatal brazil lány életét meséli el. Maria egy gyerekkori csalódás után úgy érzi, soha életében nem fogja megtalálni az igaz szerelmet. Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés gazdagságot és hírnevet remélve kezd táncosnőként dolgozni. Hamar ráeszmél, hogy a hírnevet nem adják ingyen, és nemsokára az utcán találja magát, ahol prostituáltként kell megélnie. Az igaz érzelmekről rég letett ugyan, de a szexualitás új és új utakra csábítja mindaddig, amíg egy fiatal festő fel nem lobbantja benne a szerelem tüzét. Választás elé kényszerül: vagy végleg feloldódik a testiségben, vagy megtalálja saját “belső fényét”, és a szent szerelemben keresi meg a szex helyét.Coelho újabb világsikerű művében a szerelem szentségéről és a benne rejlő szexualitásról ír, tabuk nélkül, szenvedéllyel, a tőle megszokott spirituális emelkedettséggel.

6. Paulo Coelho: Az Alkimista

Nem kimondottan ikerláng könyv, viszont témája az ikerláng szerelemben megélt belső alkimiai folyamatokat ábrázolja, rendkívül hűen.

Tartalom: Santiago, a pásztorfiú bámulatosan szép története Andalúzia vidékéről az egyiptomi piramisok tövéhez vezet. Santiago rejtett kincseket keres, de varázslatos útja többről szól ennél: mesés elbeszélés arról, hogy az ember szerelem és boldogság utáni vágyakozása beteljesíthető. Santiago útját a legkülönösebb alakok keresztezik: cigány jósnő, üvegárus, tolvaj, Sálem királya – és megismerkedik Fátimával, a sivatagi oázis leányával is.
Mindenki segíti útján, de a kincs pontos lelőhelyét nem tudja közülük senki, még a titokzatos alkimista sem. Santiagónak meg kell tanulnia olvasni a titkos jelek között, de a legfontosabb, hogy a szívére hallgasson, és a saját álmait kövesse. Csak így érheti el szíve vágyát, így teljesítheti be Személyes Történetét.

YouTube videók:

  1. Varga Csaba: Lélekcsoportok, lélektársak és ikerlángok szerepe a tudatváltásban
  2. Balogh Béla: Ideális Társ és Ikerláng (30. perctől)

Ikerláng-tanítók

Vannak, akik ál-ikerlángnak hívják. Én nem szeretem ezt a szót, mert számomra egyfajta negatívitást hordoz magában, pedig az ikerláng-tanítónak fontos szerepe van az ikerlángenergia létrejöttében, felismerésében. Ezért nevezem én inkább ezt a fajta találkozást ikerláng-tanítónak, ikerláng-tanításnak.

A kapcsolódás nagyon hasonlít egy valódi ikerláng kapcsolatra, viszont itt csak az egyik fél vonódik be érzelmileg a történetbe. Itt is nagyon intenzív érzelmeket lehet megélni, viszont ez nem kölcsönös. Az egyik fél mindig többet ad bele a kapcsolatba; hiányzik a kapcsolatból az egyik fél mély lelki elköteleződése a mási iránt; az ikerlángokra jellemző lélekfejlődési lépcsőfokokat is csak az egyik fél teszi meg. Az elutasítás következtében mély fájdalmat és szenvedést él át a lélek. Az egyik fél mindvégig biztosan hiszi, hogy valódi lélekpárjával találkozott, de igazi fejlődés nem következik be fizikai szinten a kapcsolatukban.  A kapcsolódást mindezek ellenére nem szabad leértékelni.

Célja a felébresztés, a tanítás és a felkészítés a valódi ikerláng méltó fogadására, illetve az ikerláng-energiának a lehorganyozására a fizikai szintre. A lehorganyzás ikerláng-energia mindennapi életben való megjelenítését szolgálja az élet bármely területén. Az ikerláng-energia beintegrálása mindennapjainkba lehetővé teszi a magas minőségű szerelem megélését az itt és mostban, jelen párkapcsolatunkban is, függetlenül attól, hogy lélektársi-, ikerláng- vagy karmikus kapcsolatról van-e szó.